Jurnalul Soarelui

Astăzi am introdus un nou blog în blogroll. El se numește SunLog și poate fi accesat dând click pe linkul anterior. Motivul, sau de fapt motivele care au stat la baza acestei adăugiri sunt următoarele:

  • Este al meu. :)

Dincolo de aceste motive mai mult decât lămuritoare și suficiente, pe SunLog puteți găsi articole bine scrise, despre diverse domenii, precum și știri sau informații interesante ori inedite. Blogul este pe domeniul meu așa că are un plus de profesionalism de aici, în plus tema este frumoasă, atractivă, simplă, fără extravaganțe care să deranjeze ochiul și paginile blogului se încarcă foarte repede.

O problemă insuficient de bine gestionată de bloggerii zilelor noastre o constituie advertorialele. Acestea sunt articole plătite cu scopul de a promova un anumit site, forum sau magazin online. Ele răspund unei nevoi a advertizerului (posesorul site-ului promovat) de a obține mai multe linkuri externe spre site-ul lui, pentru care evident că e dispus să plătească bani. Prin natura lor, ele sunt o componentă de bază a link-buildingului, care la rândul lui e o componentă de bază SEO, adică care vă ajută să ajungeți mai sus în motoarele de căutare.

Problema însă este că de multe ori advertizerul va impune un anumit format de articole, urmărind un cât mai mare impact în Google, ceea ce se poate dovedi contraproductiv în celălalt sens, adică pentru cititorii umani. Într-adevăr, de multe ori intrăm pe un blog vrând să citim lucruri frumoase, opinii oneste sau știri imparțiale și găsim niște texte scrise parcă de un robot, la comandă, pentru Google, care nu produc nicio reverberație în  noi.

Pe SunLog am încercat să rezolv această problemă prin postarea de advertoriale cât mai fluide, cu linkuri naturale. Astfel, deseori scriu despre ceva ce mă interesează (un articol cât mai normal, obișnuit) și inserez un link pe un cuvânt cheie spre site-ul promovat. Cu alte cuvinte, reclamele care abundă la ora actuală pe net vă vor deranja foarte puțin pe SunLog, mai ales că în afară de linkurile menționate, alte forme de publicitate (bannere, Google Adds etc) nu există.

Ar mai fi de spus dar vă las ca temă să descoperiți singuri. Și ne vedem acolo. :)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Sugestii © 2013